Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Tatuointien hoito

 

– Poista kelmu 2-4 tunnin kuluttua.

– Pese tatuointisi haalealla vedellä. Jos käytät saippuaa niin Ph arvo 5,5.

– Painele tatuointi kuivaksi. Älä hankaa! Iho aukeaa uudelleen.

– Levitä ohut kerros punaista Bepanthen, Bevita R tai Dex Phantenol rasvaa.

– Ensimmäisenä yönä pese tatuointi ennen nukkumaanmenoa ja sitten peitä tatuointi paksusti rasvattuna kelmulla.

– Pese tatuointisi 2-3 kertaa päivässä viikon ajan. Puhtaus on tärkeää!

– Rasvaa tatuointisi puhtain käsin usein, noin 4-8krt pv/ 1 vko, ohuita kerroksia.

– Rasvausta kannattaa jatkaa siihen asti kunnes tatuointi on parantunut 2-3vkoa.

– Anna tatuointisi hengittää mahdollisimman paljon. Vältä keinokuituvaatteita tatuoinnin päällä. Vaihda tatuoinnin päällä oleva vaate päivittäin.

– Jos tatuointiisi tulee rupea ja kun tatuoinnista irtoaa nahkaa, älä revi sitä vaan anna sen irrota itsestään pesun ja rasvauksen yhteydessä. Irtoava nahka on värillistä!!

– Jos tatuointisi kutiaa älä raavi! Läpsi sitä kevyesti, se auttaa! Antihistamiini myös vähentää kutinaa.

– VÄLTÄ! Turhaa hikoilua pariin ensimmäiseen päivään, Saunaa pariin viikkoon, uintia/kloorivettä niin kauan kuin tatuoinnin parantuminen on kesken ja aurinkoa ainakin kuukauteen!!

– Jos sinulle tulee kysyttävää, ota yhteys tatuoijaasi, älä kuuntele kavereiden ”neuvoja”

– Kuvallasi on takuu. Jos tatuoinnistasi lähtee parantumisen aikana väriä, niin se viimeistellään veloituksetta, jos kuvaa on hoidettu annettujen ohjeiden mukaisesti.

– NAUTI UUDESTA KUVASTASI!

 

Lävistyksien hoito-ohjeet

 

Tärkeintä lävistyksen hoidossa on pitää se puhtaana, kuitenkaan ylipuhdistamatta sitä. Liiallinen puhdistaminen vain ärsyttää lävistystä ja hidastaa sen paranemista. ÄLÄ koskettele lävistystä likaisin käsin. Pidä lävistyksen lähettyviltä poissa likaiset vaatteet ja muut joiden kautta lika ja bakteerit voivat joutua lävistykseen. Vältä myös tiukkoja ja hankaavia vaatteita. Huono yleiskunto, fyysinen tai henkinen stressi saattavat hidastaa paranemista.

”Vesi vanhin voitehista”

Pese lävistys aamuin ja illoin lämpöisellä vedellä. Huuhtele sitä useamman minuutin ajan niin että vesi pääsee myös lävistyksen sisälle. Paranemisen aikana lävistyksestä vuotaa kellertävää nestettä, joka on kudosnestettä, ei mätää. Kuivuessaan kudosneste tarttuu koruun tiukasti kiinni, liota kuivunut kudosneste varovasti pois ennen kuin liikutat korua lävistyksessä. Kuivunut kudosneste lähtee helposti pois lämpimällä vedellä, esim. päivittäisen pesun yhteydessä. Puhdista lävistys puhtaalla paperinpalalla tai pumpulipuikolla, älä vessapaperilla äläkä pumpulilla, sillä niistä saattaa jäädä nukkaa lävistykseen. Jos näyttää siltä että lävistys ärsyyntyy miedostakin puhdistusaineesta, lopeta sen käyttö ja jatka hoitoa lämpimällä vedellä tai keittosuolaliuoksella.

Kieli- ja huulilävistykset

Käytä kieli – ja huulilävistysten hoitoon esim. G-U-M Paroexia ensimmäisen viikon ajan, hampaiden pesun jälkeen aamuin ja illoin. Huuhtele suu jokaisen ruokailun (ja tupakoinnin) jälkeen vedellä koko paranemisen ajan. Runsas veden juonti helpottaa turvotusta. Kielen pinnalle saattaa muodostua peitteitä jotka voi varovasti pestä hammasharjalla pois ellei kieli ole kamalan kipeä. Olisi hyvä vaihtaa hammasharja lävistyksen ottamisen jälkeen. Suunalueen lävistykset ovat yleisesti nopeita paranemaan. Lyhyemmän korun voit vaihtaa n. kuukauden kuluttua lävistämisestä.

On normaalia...

Että lävistyksen ottamisen jälkeen esiintyy särkyä, turvotusta, mustelmia tai verenvuotoa. Nämä oireet ovat kuitenkin yksilöllisiä ja lakkaavat parissa päivässä/viikossa. Särkyyn ja turvotukseen voit käyttää esim. Buranaa tai Panadolia.

Vältä

  • Alkoholin käyttöä muutamana ensimmäisenä päivänä (suualueen lävistyksissä).
  • Kieli – ja huulilävistyksen otettuasi tupakanpolttoa, sillä tupakansavusta saattaa välittyä epäpuhtauksia tuoreeseen lävistykseen.
  • Uimista, saunomista ja runsasta hikoilua. Hien mukana kehosta poistuu kuona-aineita jotka saattavat ärsyttää lävistystä.
  • Meikkien, hiuslakkojen, hajusteiden, voiteiden ja muiden aineiden joutumista lävistykseen.

Kuuntele omaa kehoasi

On mahdotonta antaa tarkkoja paranemisaikoja. Joillain parantuminen kestää pidempään kuin toisilla. Lävistyksen paranemisaika on kuukaudesta puoleen vuoteen tai jopa yli. Pääsääntöisesti napa ja korvan rustoalueet paranevat hitaammin kuin esimerkiksi nänni tai huulilävistykset. Malttia ja maalaisjärkeä hoitamiseen. Hoitomenetelmiä on paljon, omaa kehoa kuuntelemalla löydät itsellesi sopivan hoito-ohjelman.

Lisätietoja voit kysellä puhelimitse tai sähköpostitse!

info@backstagetattoo.fi

puh. 050-303 6353

Tiistai - perjantai: 12.00-18.00